Makt korrumperar

Jag har varit på konferens. Det säger jag bara för att verka märkvärdig. Vi var i alla fall på Bergendal (TCO´s gamla kursgård i Sollentuna). Den går inte av för hackor. Fint värre.

På väg hem läste jag i DN om socialborgarrådet Ulf Kristensson´s i Stockholm vidlyftiga lägenhetsaffärer. Han förnekar, indignerat jäv, och utnyttjande av ställning. Han är helt missförstådd, och felaktigt misstänkliggjord - säger han. Han använde ju bara sina medborgerliga rättigheter, när han genom en enkel fråga till en affärspartner  (VD med förfogande över hyresrätter), som är beroende av Kristensson (Stockholms landsting) välvilja  - och därigenom lyckades ordna en centralt belägen lägenhet utan vidare (till sig själv). Kristensson förstår inte att det blir en affär av detta. Vem som helst kan väl fråga nån VD om centralt belägna, och lediga lägenheter i Stockholm, menar han. Med 90 tusen i månaden kan han inte unna sig något överdåd.

Är det nån, som vet nån vanlig person, utan speciella politiska eller andra kontakter som lyckats ordna en lägenhet på samma sätt som Kristensson.

Ungefär samma/lika, som K sa - Erland Olausson på LO, när han masserade en affärsrelation (till LO) som privatperson och vips fick halva släkten lägenheter i Stockholms innerstad. Olausson argumenterade exakt på samma sätt om moderatkollegan. Han kunde inter förstå att folk blev upprörda. Han gjorde inte ens en halv pudel. Med 100 tusen i månaden, kan man vara kaxig (en stund)!

Det är nog bara att inse att makt korrumperar - och det är inte kopplat till partifärg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback