Julklappar

Som den regelbundne läsaren väl känner till, är jag en lugn, fridsam och eftertänksam person, som ser möjligheter - där andra ser hinder.

Idag har jag handlat julklappar. Det är ingen enkel uppgift, eftersom dom flesta har vad dom behöver - och lite till! Det sägs också att det är recession och försäljningskris. Hjulen snurrar inte som förr, när Barneviks, Peterson och andras fingerade pengar för bonusar och pensioner, nu ska betalas med riktiga pengar. Det vill säga mina och andras, från underklassen.

Jag handlar alltså min små julpresenter och ber - vilket jag tycker är rimligt även om presenterna "bara" kostar kring 3 till 600 kr - att paketen ska slås in med fint papper och matchande snören. Tyvärr meddelas det - att den servicen inte längre föreligger. Det var väldans säger jag. Men den fanns ifjol!  Nej - säger dom vänliga biträdena. Möjligen för två år sedan!  Om jag väljer att fullfölja mitt köp, innebär det att jag själv får slå in mina julpaket, vilket leder tanken till bank- och finansvärlden. Där tycks man få göra det mesta själv, och betala för det.

Trots min lugna, fridsamma och eftertänksamma personliga läggning tycker jag nog att julklapparna ska kunna slås in i butiken. Jag begär inte att alla ska tyckas som jag - men kanske har jag någon självsfrände i cyber!

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Håller helt med där.. En förfrågan om klappen ska slås in i butiken där den är såld är ett måste. Men den tiden är ett minne blott. Numera funkar det bara i de riktigt små butikerna typ intimshop och parmymbutiker.

Visst är det trist att all service är borta..

Så är det när storherrarna på börsen äger allt..

Hmmmm Nu blir jag riktigt sur.. Här skulle jag kunna skriva massor om inte orden stockade sig i halsen på mig..

Postat av: Ökänd

Här hos oss finns i många affärer möjlighet att få paketen inslagna av frivilligarbetare, oftast ungdomar, som jobbar för sin förening, oftast sport. Man ger ett frivilligt bidrag för paketerandet. Det är bra tycker jag.

En del stora kedjor (mest elektronik) har löst paketeringen så att man får själv packa på stället eller så tar man helt enkelt julpapperet och snöret med sig hem.

Klädkedjorna, bl a KappAhl och numera finskägda Lindex paketerar behändigt in kläderna i lådor.

Och så finns det fortfarande affärer som vid en skild betjäningspunkt har anställt ungdomar som gör finfina paket. Det är helt gratis, men köerna brukar ofta vara kilometerlånga ju närmare julafton man kommer.

2008-12-27 @ 10:04:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback