Jöken

Idag ska vi gratta syster som fyller 50.

Det är bara att konstatera att vi inte har någon ordning på böckerna. I vardagsrummet har vi också några. Bland annat tronar en imposant lagbok av äldre modell i mitten av bilden. Den köpte vi, när vi läste jöken på högskolan för många år sedan.


Några DVD filmer finns också i bokhyllan. På vintern, när det är hurvet ute, kan det vara avkopplande att äta frukost och samtidigt kolla en klassiker som t.ex. Die Hard eller Snatch eller varför inte Snuten i Hollywwod. Bilden är suddig, makrot värdelöst.



När jag var på väg in på ICA Ettan igår mötte jag två ungdomar som drogs i rulltstol av sin personlige assistent . Ibland möter man också äldre personer i rullstol, som förvärvat oförmågor genom sjukdom eller olycksfall. Då tänker man en kort stund, att man - trots allt, är lyckligt lottad i tillvarons tombola. Blåsan på stortån går möjligen att leva med, även om den smärtar. Den obefogade tillrättavisningen av chefen eller hustrun kan möjligen förstås i ett sammanhang, varför riva upp himmel och jord för en sådan bagatell.

Å andra sidan är det väl rimligt att leva sitt liv, utan att varje dag prisa makterna för de förmågor man har, saker man tar för givna. När man tappar något, det kan vara syn eller hörsel eller annat - då lär det väl inte kännas bättre, även om man tidigare tackat Tellus för alla genomlevda dagar med full utdelning av förståndsgåvor och andra funktioner.

Kommentarer
Postat av: Ökänd

Ja, hmmm i tiderna sjöngs det ju intensivt "Jag vill tacka livet, som gett mig så mycket...". En och annan tacksamhetstanke är ju bra ibland så man inte blir totalt bitter. Men man kan inte gräva ner sig i den eviga tacksamheten heller, eller kan man? Perspektiv på livet är alltid bra att ha och att gnälla över småsaker är inte lönt.

Förresten, kunde inte undgå att se att du har Lapidus i bokhyllan. Är den bra?

2008-08-11 @ 10:30:27
Postat av: Anonym

Jag har tyvärr inte läst Lapidus, men har träffat författarens pappa (tror jag)!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback