Jantelag och bokbål

Hösten kan anas, fast det är nog mest ett typ - varsel.



Jag har hängett mig åt lättare städning. Så kallad fuskdammsugning. Jag gillar när det ser rent ut. Jag har också slängt en del böcker. Graham Greene och EdMcBain m.fl. går till slutförvaring.



Det blir nog så, att tyngden kommer att ligga på fackböcker av olika slag. Bokhyllan är av märket Billy - om någon undrar. Per Gunnar Evander, Theodor Kallifatides, Klas Östergren, PC Jersild, Inger Alfvén och Sjöwall/Wahlöö överlever dagens bokbål. I någon mening av nostalgiska skäl.



Det är mycket gnäll i denna blogg. På sitt sätt är det märkligt eftersom så mycket i tillvaron är väldigt bra och positivt. Det är nog så att jag inte har fallenhet att beskriva livets alla smultronställen på ett medryckande sätt, och inte heller törnestigen (men det gör jag ändå). Jantelagen är underskattad som norm! Och hör sen, eller nu!

Kommentarer
Postat av: Sylvia

Jag har också vita Billy. Vad jag kan se har vi delvis samma böcker i våra hyllor. T o m hanteln stämmer fast jag har två!

Postat av: frkt

Men hallå! Böcker ska stå i bokstavsordning. Slå upp i den blå Regelboken, så får du se.

2008-08-07 @ 22:04:19
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Ökänd

Oh dear, oh dear! Göra sig av med böcker? Brrr! Vilket helgerån. Och en vit Billy från Ikea! Huuuu, sicken styggelse! :) Böcker skall stå i inglasade skåp. Basta! Märks att du inte är en bibliofil. Varför sände du inte Graham Greene böckerna till mig? Jag kunde ha utökat min samling. Inte kastade du väl bort dem????

2008-08-08 @ 07:03:42
Postat av: L

Ökanda, okända och andra!

Böcker kan skickas, om det finnes adress!

Flaskpost är för osäkert.

Identifikationsuppgifter och liknande kan lämnas på mail, t.ex.

[email protected]

2008-08-08 @ 20:23:54
URL: http://latmasksamtal.blogg.se/
Postat av: IKA

Jag håller med Ökänd, inte ska man kasta böcker, ommöjligen ge dem till antikvariat, men inte alls kastas. Graham Greene är en klassiker. Är alla böcker i pocket format? Har fått stora problem med att läsa texten i pocket såvida den inte är större än brukligt..ack ja, åldern börjar stiga fram haha



Ha det så gott och krama M

/IKA

2008-08-09 @ 09:24:52
URL: http://BusIkan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback