Kuttra7

Då är bloggen igång igen - och det vär vår, och ångest i luften. Gifflarna Sundsvall förlorade, som väntat den inledande bataljen i fobollsallsvenskan, med 3-0, mot Helsingborg. Illa, illa.

Lika illa är det att svenska staten säljer ut "Vin och Sprit", till fransoserna. Sammanslagningen med den danska Posten är väl begriplig, Motiven känns bräckliga, att komma närmare andra globala marknader, som näringsminister Maud Olofsson hävdar. Då borde väl sammanslagning ha skett med något annat lands Post!

image1025

Det här är lånemarsvinet Bruno. Han gillar bl.a. tomat, äpple och morot.

image1026

Jag ogillar försäljningen av Vin och Sprit, eftersom den minskar möjligheten för staten att agera. Tänk om jobben bara försvinner utomlands, efter några år. Varför göra sig av med en veritabal kassako, som genererar miljardintäkter, till staten varje år (och kostnader, men dom finns oavsett ägare). Det måste ju vara feltänkt - att sälja, sett i ett samlat medborgarperspektiv, på 10 - 15 års sikt.

SCA ångrar nog bittert att dom sålde ut sina energibolag. Skellefteå kommun, som behöll sina anläggningar är stormrik. Det finns ingen perfekt fungerande marknad, och definitivt inte när det gäller el, knappast när det gäller sprit heller. Det är Absolut så!

Den nya stora Sveda Posten blir sannolikt en lekstuga för makteliten, Olofsson och hennes anhang. 10.000 postjobbare kan redan nu börja söka nya jobb. Mindre kuttrasju för dom, än för Olofsson.

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Blir så förbaskad så det ryker om det... Sälja Vin & Sprit! Typiskt Svedala! Bra inlägg som vanligt min gode Herr l.
Det är bara att inse kalla fakta, vårt Sverige var bäst fram till anno -70 -75. Sen tog annat över...
Kram till Er båda på tundran från mig på savannen..!?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback