Moralpredikning

Den här sommarbilden är tagen på Esplanaden i Sundsvalls centrala delar, i riktning mot Norra Berget - norrut med andra ord.

När man tar del av alla råheter, om ungdomvåldet - i media, är det lätt att förenkla och moralisera.

image757

Det är klart att ungdomarna måste få en chans att under gynnsamma betingelser kunna ta nästa steg i utvecklingen - helt enkelt bli vuxna, att kunna separera från barnaårens kanske enklare värld.

Det som ändå tycks vara ett nytt inslag i sammanhanget är det ökande råa våldet, det blir så våldsamt med sparkar mot huvudet, knivar och allehanda vapen verkar användas. Sen tycks flickorna också vara mer utsatta än tidigare, det sprids nedsättande bilder på nätet, även på pojkar som blir misshandlade.

Innan vi fått bukt med dessa nya 2000- företeelser måste vi nog kräva mer av föräldrarna, utan att därför ta ifrån ungdomarna deras eget ansvar. Visserligen ska vi lita på tonåringarna - men ibland måste man kanske kolla själva, hur saker och till faktiskt förhåller sig på stan och på fester av allehanda slag.

Slut på dagens moralpredikning.

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Mmmm....föräldraansvaret kan vi aldrig svära oss fria ifrån.

Det var bättre förr...då gav man varandra på käften och sen var det bra. Nu blir det ofta skador för livet...om man har något sådant efter det att misshandeln har slutat.

Otäckt...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback