chockterapi

En av årets viktigaste böcker lär vara Naomi Kleins - Chockterapi. Själv har jag bara läst två längre recensioner och hört diskussion i radions P1.

Klein - som är valrenommerad - journalist dissekerar bl.a. USA´s stöd till folkmördaren Pinochet i Chile på 70-talet och ser sambanden med den överföring av nationella resurser till USA´s kapitalister. Samma mönster upprepas nu i Irak, efter invasionen, och i många andra fall - där USA krigar för pengar. De multinationella oljeföretagen med Shell i spetsen roffar åt sig Iraks (folkets) tillgångar på 30-åriga, och längre kontrakt, för oljepengarna som skulle användas för uppbyggnaden av landet efter Saddam!

Om USA invaderar Iran, lär det första som händer, under chockfasen, vara att oljtetillgångarna överförs till de internationella oljebolagen.

Sverige´s fattiga befinner sig också i en chockfas, och medelklassen har ännu inte reagerat på Reinfeldt-regeringens liberalkonservativa chockpolitik, där ekonomiska resurser, tas från dom allra fattigaste och ges till dom allra rikaste.

Till högerregeringen Reinfeldt säger jag bara. Chockfasen är snart över i Sverige. Då kommer det politiska motståndet att växa - glöm inte det!

Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Jag har också läst några recensioner, som gjorde mig mörkrädd. Speciellt siffrorna som visade hur fattiga blir fattigare och de rika bara rikare.

Hur i hela världen kund Friedman få ekonomipriset? Man borde inrätta ett krigspris, som innebär att pristagaren betalade en lösen för den skada han åstadkommit. Friedman skulle få första utmärkelsen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback