Nostalgitripp

Tillbaka i Sundsvall igen, efter blixtvisiten norrut. J2 och Je är tillbaka i Örnsköldsvik och M´s syrra M också.

J2 och I är på väg mot Thailand via Gävle och övernattning nära Arlanda. Kärran lyfter 08.40 imorron måndag - med destination Bangkok. Det är verkligen ett äventyr.

Igår var vi på visfestival. Vi var vanligtvis skeptiska till allting. Tänk att behöva lämna tv-fåtöljen - jobbigt! Under press, ställer vi upp. Vi gick iväg med goda vänner till Folkets Park, där den livaktiga föreningen gör stordåd med små resurser.

Finn Zetterholm (f - 45), var komframochsäg - och han verkade helt obruten.

Först ut var Olle Adolhphssons dotter Maja, med skolad röst och klass, men kanske inte helt i vår enkla smak.

image785

Nästa man till rakning var Ewert Ljusberg (f -45) och han verkar ha en räv bakom örat, och en i reserv. Det är alltid kul med parodier - typ lustmord på Bob Dylan och Ulf Lundell. Han sjunger rätt bra, Ewert alltså, och det blir inte tråkigt, när han är på scenen - om jag säger så! Han ser butter ut - men är kul, och dessutom spelar han gitarr som en hel karl!

image786

Sen var det dags för Marie Bergman (f -50) att äntra scenen. Hon har mycket energi, engagemang och framför allt bra röst. Hon mixade Gunnar Ekelöf och annat, mot jazz-hållet, och det gjorde hon bra.

image787

Vad säger man om Alf Hambe, som jag mentalt placerat i Värmland - typ Molom. Helt följdriktigt är han född i Halland (1931). Han har halsbrytande ordvändningar, som vilsevandring och näckaspel, på Kajsas udde. Jag gillar det!

Svanökören stöttade på några låtar - och det gjorde dom bra!

image788

Det blev en bra kväll, och några ansikten från förr dök upp i foajen. Min gode vän K och jag smuttade sen på några droppar Ardbeg, Oban och Black Grouse.

Vi var uppe, ända till klockan 00.05, det kostar på att ligga på topp. Det blev en nostalgitripp, en bra sån!

Kommentarer
Postat av: Annika

Vår president brukar vara småkul att lyssna på och det verkar som det var en del andra hörvärda också.
Å Marie Bergman - henne har jag inte hört på ett bra tag men hin brukar vara bra. Så det blev väl ett bra avslut på din vecka? Å nu stundar ny arbetsvecka!

Postat av: Sylvia

Kul med nostalgi - det programmet hade jag gärna lyssnat på. Finn Zetterholm har den stora äran att bo på samma ort som jag, stolta Älta i Nacka kommun.

2007-11-04 @ 20:18:30
URL: http://pantersylvia.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Marie Bergman och jag gick i samma skola. Hon var vissångerska redan då tillsammans med Theres Juel, men hoppade av gymnasiet när hon fick erbjudade att vara med i Family Four. Vi tyckte att hon var en förrädare av konsten och som sålde sig billigt.

2007-11-04 @ 20:51:51
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Gunnel

Evert Ljusberg gillar jag. Han har förresten en dubbelgångare här i samhället. Visälskare är jag

2007-11-05 @ 20:25:31
URL: http://djurvannen.blogspot.com
Postat av: Mimmi

Kul att du skrev det där om Finn Zetterholm såg honom själv i stora mataffären lö eller sö och tänkte faktiskt då att han var väl bibehållen för sin ålder, men har har ju en ung fru !!

2007-11-06 @ 15:37:54
URL: http://mymim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback