KRIS

Den här bilden tog jag imorse, strax efter det att jag såg M lämna hemmets lugna vrå, för övertidsarbete. Det är bra att hon drar in stålar till den magra hushållskassan. Jag ska basa över köket idag och funderar på kött- och grönsakssoppa, denna vintringa novemberlördag med fyra friska minusgrader för några timmar sedan. Vi får se vad det blir. Om - måste jag palta iväg till ICA-butiken och handla.

image794


Det pågår en diskussion om svartjobb mm. Moderatpacket svartar lite mer än andra, sannolikt för att dom är förmögnare än genomsnittet (tror jag). Moderatmakarna Cedersköld, får väl i alla fall, rent ut omkring 100.000 kr/mån (sannolikt mycket mer). Ändå svartar dom av hjärtats lust. Why? Inte handlar det om skattetrycket i sig - givet att vi inser att det behövs gemensamma insatser för vissa frågor, som t.ex. vägar, polis och konsumentombudsman, som finansieras med olika typer av skatter.

Journalisten Susanna Popova hävade i TV-soffan, att det är det höga skattetrycket som skapar svartjobben. Det är ju ett aningslöst och fjantigt påstående. Även om vi sänker all skatt bara till 5%, så blir det ju ändå lönsammare att inte betala dessa 5%, alltså söker man (några - främst moderater) möjligheter att tjäna lite extra.

Cederskölds, mår säkert inte illa av att få ut 105.000 rent i månaden i stället för 100. Snacka om girigbukar och landsförrädare.

image796


KRIS, kriminellas revansch i samhället är säkert en viktig organisation för de av samhällets olycksbarn som försöker hitta tillbaka till ett bättre liv. Det är inte svårt att inse att många av dom som hamnar på kåken haft ett svårt utångsläge, med arv och miljö och annat som gör livet svårt. Det är strongt att försöka, det är nog inte så lätt!

image797

Det som blir en motsägelse för mig är just ordet revansch, vad står det för? Kriminellas revansch i samhället!

Jag menar, om en person ambitiöst, i många år, ägnat sig åt att bli en förhärdad brottsling, suttit på kåken i omgånger, kortare och längre tid, och i övrigt haft ett marginaliserat liv, som sedan kommer på bättre tankar och vill återinträda i samhället med t.ex. sjukpension, eller lönebidragsanställning, bostad och övrigt samhälleligt stöd.

På vilket sätt blir det en revansch i samhället? Det är väl möjligen en personlig revansch, men om det ska bli en koppling mot samhället då borde väl organisationen heta nåt annat, som t.ex. kriminellas anpassning till samhället, eller nåt liknande. Samhällsbegrepept är visserligen en abstraktion, på något sätt. Ville KRIS vara lite mer offensiva skulle dom kunna kalla sig för samhällets anpassning till dom kriminella! Och varför ordet kriminella, det blir ytterligare en motsägelse, för det är väl just kriminalitet som man vill bort ifrån. Om man sonat sitt brott, och sedan vill göra rätt för sig, är man kriminell då? Jag fattar ingenting!

KRIS borde byta namn, eftersom jag vill slippa irritera mig i saken!

Kommentarer
Postat av: Nettan

Bra skrivet..och det är nog en personlig revanch namnet syftar till. Och ang moderaternas fuskande - jo dom som har råd verkar vara dom som fuskar mest..men det är ju en skatterevolt dom gör.
Sen måste jag säga att du har fina bilder på snön.
Hoppas soppan blev smarrig, vi åt pizza.
Ha en bra helg.

Postat av: Ninni

Intressant läsning..kan bara konstatera att det skulle inte göra ont att få ut 105 000 kronor i månaden..men, men för mig är det en utopi, jag tar ju bara hand om landets framtid!!

Ha ens skön lördagskväll..blev det köttsoppa??

2007-11-10 @ 18:39:40
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Gunnel

Soppa passar alldeles ypperligt en vinterdag.

2007-11-10 @ 21:16:17
URL: http://djurvannen.blogspot.com
Postat av: Inga M

Lite festligt det här. En period läser man en blogg, sen tappar man bort den och sedan plötsligt så hittar man den någonstans i bloggvirrvarret igen och känner igen sig.

Så var det för mig nu. Jag har läst här för länge sedan men tappat bort.

Kul för Er med snö där uppe i världen. Vi skulle också gärna ha lite lagom med spårsnö här, men det kommer väl.

2007-11-11 @ 08:08:19
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Min teori är att Kris heter som det gör är att den förkortningen är slagkraftigare än Kril. Men jag har haft fel förr.

2007-11-11 @ 11:38:06
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback