Gifflarna i Budapest

Vi är lyckligt och väl hemma igen. Budapest var en riktig trevlig överraskning på flera sätt. Stan är stor (2, 1 miljoner), med massor av monumentala byggnader och promenadvänligt på alla sätt, mycket att se och ett folk med resning, kanske finns känslan av stormakt kvar (före första världskriget), dom flesta vi mötte verkade trevliga, utan att vara påflugna.

Vi kom alltså ner på måndag eftermiddag och hem igår fredag. Med tur och skicklighet hann vi med ett tidigare tåg, och det är guld, när man vill hem, en timme är värd mycket då.

På måndagkväll ringer jag till J1. Han svarar och jag säger, hej det är pappa, hur gick det för Giffarna möt Öster? Och hur lyder fråga 2, säger J1! Hur är det, säger jag?

Svaret på fråga 1 är 3-0, målskyttar Saglic, Bayat och Patriksson, och på fråga 2 är svaret, helt okej - säger J1. Det var bra och rediga svar, säger jag. Det är inte så illa att vara nummer två, säger J1. Det finns en del besvärande arvsanlag på fädernet, säger jag och fortsätter, fast på mödernet är det stabilare. Jag kan bara hålla med, replikerar J1!

32959-543

Gif Sundsvall är favoritlaget (man älskar att hata). Gif står för gymnastik och idrottsföreningen. Det finns några okunniga och/eller allmänt elaka som brukar kalla laget för Gifflarna Sundsvall. Det är verkligen inte snällt.

32959-542

Statyparken utanför Budapest, var en märklig upplevelse (bilden tagen där). Där har man börjat samla ihop statyer från Sovjet-tiden, och det är verkligen inget småplock. Rätt genialiskt att samla ihop monumenten, långt utanför staden (en dryg mil) - i stället för att förstöra dom! Huruvida man skulle få skavsår av dessa gjutjärnsdojor - förtäljer icke historien!

32959-541

Om man är på stadsemester gäller det att ha bra på fötterna. Även om man har ingådda skor, går det på en grisblink att få skavsår. Mina halvgamla Ecco City Walker tog jag direkt från skohyllan utan pardon - utan testgång, och dom fungerade. Tack för det Ecco!

Ja ska samla ihop några ögonblicksbilder om Budapest, och lägger ut senare, jag vet inte om jag hinner till imorron, men nåt blir det i alla fall nästa vecka.

Ha en jättebra lördagkväll på alla sätt. I Sundsvall har det varit grått, men nu (15.10) tittar solen fram mellan mestadels vita cumulus-moln.

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Välkomna hem igen. Visst är det så att när man är på väg hem...då vill man att det ska gå fort.
Det är väl inget fel på gifflarna...kärt barn har många namn brukar det ju heta.
Ha en fortsatt bra lördag

Postat av: Anki

Välkommen hem!
Tävling hos mig!

2007-05-19 @ 22:16:58
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Härligt att ha er hemmavid igen och kul att ni verkar haft det gott.
Jo jag hört andra säga att Budapest är en trevlig och bra stad.

2007-05-20 @ 01:56:50
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Lena

Hmmm..... eftersom jag har så rörligt intellekt ser jag för min inre syn, Gifflarna spelandes..... hur smulorna yr....

2007-05-20 @ 19:03:38
URL: http://momma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback