Välfärdens pris

Idag har det varit en mycket lugn dag. Inte mycket har hänt. Vi har pratat med barnen. Jag har varit ledig och M har jobbat, det är så det ska vara. Jag basar över de större tingen, världsfrågorna, politken och M tar hand om den operativa ledningen i hemmet.

Promenadstråket runt Sticksjön ser vintrigt och fint ut. Kring fyra minusgrader, gör lunchpromenaden till ett behagligt nöje, en lisa för själen.

32959-406

Nu körs Tsunamidiskussionen igång igen, och till vilken nytt kan vi kanske fråga? Vi vet redan att regeringen Persson var handlingsförlamad, den där katastrofala annandagen 2004. Det behöver vi inte käbbla om längre, det är redan utrett och klarlagt. Vidare har såväl Göran Persson som förre statsskreteraren Lars Danielsson ljugit friskt. Det vet vi också, kanske det räcker om dom nu ber om förlåtelse, för nu är det i allt väsentligt en partipolitisk  process som fortsätter. Vill Regeringen göra något för Sverige, kanske dom kan granska utrikesministerns ägande av aktier/optioner kopplade till den ryska maffian. Men det kan vi ju glömma, det är hemligstämplat, precis som Agneta Merkels famösa brev till den svenska regeringen.  Den svenska offentlighetsprincipen är snart ett minna blott.

Lars Danielsson har säker inte gjort någon brottslig handlinge enligt brottsbalkens bestämmelser, och även om han grillas i KU och av kommissioner så kommer han inte att säga flasklock, han kommer att hänvisa till bristande minnesgåvor. Och det är inget brott att ha dåligt minne, det är möjligen inkompetent och oskickligt - men abosolut inget brott.

Det är klart att moderaterna vill få bort blickarna från det systemskifte som nu pågår i rasande fart. Underklassen ska betala de allra rikastes  skattesänkningar med högra skatt  (för bl.a. fattigpensionärerna) och sänkta bidrag till arbetslösa, sjuka , pensionärerna och övriga fattiga.  Om moderaterna får fortsätta ytterligare fyra år efter den nu pågående mandatperioden, kan vi lugnt glömma den allmänna socialförsäkringen, och då är den borta för alltid. Se bara på USA, som inte har någon - och aldrig heller kommer att få.

Det är klart att moderaterna vill prata tramsfrågor och Danielsson, i stället för att konfronteras med sin Milton Friedman inspirerade slakt på den generella svenska välfärden!

Kommentarer
Postat av: Nalle

Hu..inte fyra år till, nänä...det räcker redan.
Ang. tsunamikatastrofen så gjordes misstag, det vet och förstår ju alla vid det här laget. För att inte tala om den handlingsförlamning som var. Hu för det också. Men det får inte bli partipolitik nu. En regering kan aldrig stå till svars för en naturkatastrof. Det var ju det som hände e f t e r katastrofen inträffat (läs inte hände) som aldrig mer får hända igen. Vi får aldrig glömma tsunamikatastrofen, men att älta vem å vem som gjort fel det hjälper ingen i dagsläget. Hoppas bara att de som sitter i regeringsställning vid en ev kommande katastrof har lärt sig något av den handlingsförlamningen som var och agerar snabbt och förnuftigt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback