Skrivövning

Den anspråkslösa berättelsen - Kaos i Kairo - är resultatet av ett snabbskrivarprojekt på nätet. Övningen började med en inledande mening, sen har berättelsen byggts på med bidrag från 8 personer, med cirka 15 inlägg. Storyn ska naturligtvis bearbetas ytterligare, men det får bli en annan fråga, den är inte klar, den kan göras bättre.

Själva syftet har varit att få en uppfattning om det är möjligt att skriva ihop (och det är det, såväl ihop som ihop)!  Många goda idéer har skapat denna inledning. Bravo!

Erfarenheten är kanske den att, det nog gäller att styra upp det praktiska mycket tydligare, eftersom deltagarna sannolikt inte kommunicerar särskilt mycket med varandra i vardagen - frånsett genom bloggandet då.

Kanske borde en ramstory först tas fram, sen kanske uppdrag lämnas till någon eller några för att beskriva personer och miljö, en annan skulle få uppdraget att göra övergångarna mellan bidragen, så att berättelsen håller ihop, sen borde också helheten kanske diskuteras i ett forum, kanske ska man tänka om, byta riktning mm - och det borde då diskuteras mellan skribenterna.

En lathund bör nog tas fram om storyn blir längre än denna. Där det t.ex. framkommer att Morgan är 1,82 cm lång, väger 89 kg, har en gul bil av märket Ford Focus,  mobiltelefon av märket Samsung mm, då kan ju fakta hållas ihop över sidorna.

Jag är oklar på om det är möjligt att bygga vidare på en story med att successivt lägga till tre, fyra meningar rakt av. Slutligen tror jag att cirka 10 personer är möjligt att hålla ihop i en skrivargrupp. knappast fler, det går att vara färre, till och med bara 2.

Sammanfattningsvis tror jag det handlar om att ge tydliga förutsättningar - och inom dessa förutsättningar ska det vara frihet och kreativitet. Jag tror också att det är bra om man sparar alla bidragen och övriga kommentarer i en särskild mapp, för att ha i reserv, om man vill kolla uppgifter, eller tänka om. Ungefär så.

Kaos i Kairo, blev det i alla fall. Det var en  kul övning - tack för idéerna. Jag hade en helt annan tanke före inlägg 2 (mycket sämre, inte lika fyndig), och själva poängen med grupparbete är att den samlade mängden (mervärdet) blir högre än när man jobbar själv! Och det blev det i det här fallet. .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback