Dur och Moll

Nu är det slut på sötebrödsdagarna, arbete imorron - grottekvarnen väntar, och hårda arbetsdagar i januari! Och det är inte dur snarare moll, säger vi som har arbete ibland, och jobbar för mycket. Dom som inte har nåt knog skulle bli jättelyckliga om dom fick komma in och jobbar på de jobb vi helst vill slippa - eller i vart fall ha betydligt mindre av.

Moderatgänget förefaller se alla, åtminstone väldigt många arbetslösa som potentiella skurkar, som ska tryckas ner i skoskaften. Högre avgifter  och lägre ersättning, och som ett mantra säger Borg och kompani, vi skapar jobb - nu kommer jobben. Det tror fán det, när de arbetslösa betraktas - näst intill - som kreatur, i vart fall utan rättigheter, ta de jobb som finns, även om du ska flytta 50 mil från familjen, och det livsomvälvande beslutet ska tas på en kafferast.

Även jag inser att det finns arbetslösa som glidit runt i systemen och kanske inte gjort max  av sin situation, men nån måtta får det väl vara på moderatgängets trakasserier mot en förhållandevis svag grupp. Vilka är det som stöttar - jag är inte säker på att facken gör det, inte LO, och knappast arbetsförmedlingen.

Det som ändå stör mig mest är de uppenbara 08-perspektiv som moderatgänget uppvisar gång efter annan.  Men kära moderater, Sverige är inte bara innanför tullarna, det finns inte tunnelbana överallt, sådan är bristvara i t.ex. i Arvidsjaur och Flen, där finns knappt lokaltrafik. Det är lätt att byta jobb, om det står mellan Hornstull och  Norrtull, men det funkar inte på samma sätt, med samma slagord om jobben fanns i Arvidsjaur och nästa i Flen.  Försök öka förståelsen av problemen - så kanske lösningarna blir bättre. Men jag tvivlar på viljan!

Jag har inte kommit till några bestående insikter om bloggen väl och ve. Det innebär att det kommer några inlägg då och då - när andan faller på. Kanske kan jag få till 2-3 i veckan.

Ha en bra avslutning på helgerna och som man säger om man vill vara märkvärdig - CU around!

Kommentarer
Postat av: Ninni

Ack ja denna Borg...vilken tönt!

Ha det bra på jobbet, det ska jag ha, vi som har några!

Postat av: SolSkuggan

Du har bra mycket gott innanför pannbenet du:)
Ha det bäst du med, nu kryper jag till sängs, ska upp 5.00 imorgon bitti.
Tyska däcktestarna (Pirelli)ska ha frukost vid 7-tiden. (sjunger) "Livet är en fest håll med om det folk och fä och om livet är pest..."

2007-01-07 @ 23:27:59
URL: http://solskuggan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback