corporate bullshit

Somliga straffar/hör Gud omedelbart. Vintern återvänder med besked. Åtta grader kallt, snöfall och  vintergaloscherna  på.

32959-436

Vem vet, vi kanske får till en liten uteplats, med snötillbehör om vi skottar runt vitvaran lite grand.

Normaldag på jobbet, mest möten med bra stämning. Min skepsis mot konsulter, rent allmänt är mångårigt djupt rotad,  i synnerhet mot mangement- och organisationskonsulter. Normalt sett kan dom ingenting, och det försöker dom dölja med  fikonspråk s.k. corporate bullshit. Eftersom dom, som regel inte kan nåt, börjar dom 9 gånger av  10 med att fråga chefer och all personal om hur saker och ting förhåller sig. Det brukar dom kalla för att skapa ett nuläge. Det blir jävligt dyrt för firman, att på detta sätt betala konsultens egen kompetensutveckling, eftersom varje konsult med självaktning vill debitera minst 1.500 kr/timme, och sen ska vi inte ens tänka på tidsbortfallet, när all personal workshoppar i stället för att arbeta.

32959-435

Nästa konsultsteg brukar vara att skapa ett s.k nyläge. Då ska alla chefer och medarbetare tala om hur dom vill ha det, rena önskelistor ska presenteras, utan hänsyn till ekonomiska realiteter och gällande lag och förordning. Nya intervjuer och work shops ska genomföras. Då tillkommer också hotellkostnader för konsulter och övriga deltagare, samt bortfall av arbetstimmar. Hallelulja! Sen skriver konsulten ihop en rapport, med fikonspråk, som egentligen ingen förstår, gärna med hänvisningar till referenser i USA.

Sen drar konsulterna, och stolligheterna ska införas. I värsta fall kommer ett nytt säckgäng konsulter som ska vara stöd i genomförandet. Sen när allting gått åt helvete. Då kommer tredje gänget konsulter som ska göra uppföljning, dom kan vara lite dyrare 2.000 kr/timme.  Är gäng tre kompisar med gäng ett, blir det en positiv bild av skeendet, och man bortförklarar alla fadäser som force majeure - i vart fall är det inte konsulternas fel att det gick åt skogen. Är konsultgäng tre konkurrenter med gäng ett, då blir det usel kritik av allting som gjorts, och gäng tre försöker sälja in ett nytt koncept, för att kapa åt sig en del av kakan. Så här kan det hålla på hur länge som helst med skattebetalarnas pengar.

Det är inte svårt att vara konsult. Däremot kan det vara svårt att få konsultuppdrag, därför måste man vara kompisar med dom som upphandlar konsulttjänster. Det är nog fán där agnarna skiljs från vetet.

Kommentarer
Postat av: M

Sikken gammal stofil och bakåtsträvare! ;=)

2007-02-19 @ 19:58:21
Postat av: L

f´låt,
sanningen (min sanning) kan vara smärtsam,
stofil, hur understår ni er, förstår ni inte att jag är avundsjuk (jag vill också tjäna storkovan, genom att göra lite - och dessutom slippa allt ansvar)

Postat av: frktjatlund

Min erfarenhet är att dylika konsulterna väger tyngre över stat och kommun. Fråga Kay Pollack hur han överlevt.

2007-02-19 @ 22:56:19
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Gunnel

Sluta jobba och hyr ut dig som en konsult...storkovan väntar :O)

2007-02-20 @ 18:41:15
URL: http://djurvannen.blogspot.com
Postat av: Ilyaslinda

The information found by me on this site appeared very useful! Thanks to the owner!

2010-04-29 @ 07:47:24
URL: http://ilyaslinda.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback