Svalor som häckar

En nytagen bild (7) av plommonträdet.

Det är onekligen lite höstkänsla i luften, som är fuktig. Några mornar har vi haft dimma, det är ovanligt, så tidigt i augusti, men numera gäller inte bondepraktikan - om jag säger så!

Idag har vi mest slappat, en promenad runt sjön har vi i alla fall plågat oss med.

Nu är det M som vaknar tidigt och inte jag, vi håller sömnstörningarna inom familjen. Fast att vakna fem är väl ingen fara i sig, fast det känns bortkastad om det t.ex. är en ledig söndag, där man gärna (i vart fall jag) kan tänka sig tre timmars sömn ytterligare

32959-672

J1 var hemma och käkade middag, vi tittade lite på TV. Nu när engelska ligan dragit igång, blir det extra mycket fotboll i Canal +.

Jag tänkte på Lars Forsell, han´s hädanfärd överglänstes av Ingmar Bergman´s. Så kan det gå. Snurra min jord, och dom där förbannade svalorna som häckar. Materialet till Lill-Babs var ju bara skräp, fast det tycker inte M.

Jag såg på TEXT-TV att magnetröntgen hittar drygt 70% bröstcancertumörer jämfört med vanlig röntgen, som hittar drygt 50%. Tyvärr är magnetröntgenutrustning ca 10 ggr dyrare. Om vi inte har råd att göra en 10-dubbel ekonomisk satsning, skulle man inte kunna tänka sig att de som har ökad sjukdomsrisk (t.ex. genom arv) ändå skulle kunna få tuttarna genomlysta med mangetröntgen.

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Det tycker jag verkligen (ang. röntgen!
Det kommer nog att bli god frukt på det trädet

Postat av: mammselen

Absolut!
Det tycker jag också, att man skulle kunna ge dem som har ökad risk för bröstcancer en undersökning med magnetkameran.

2007-08-12 @ 21:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback