Black jack

Vi har haft en omväxlande helg. Fredag - är vanligtvis en bra dag, på många sätt. Kväll och två dagars arbetsledigt väntar. Vi kommer alltså hem, efter en normalhård arbetsvecka, sätter oss ner i den skinnbeklädda, azurblå IKEA-hörnsoffan. Kollar nyheterna, glider över i horisontalläge, somnar en stund. Sen käkar vi och tittar på dumburken bl.a. inspektor Morse på TV9. I säng kring halvtolv.

På lördag är vi uppe med tuppen, redan vid åtta. Lättare städning, står på programmet. Gäster på ingång. Kompis K med hustru E och M:s syster Ke med make T. Dom kommer, vi fikar, sen delar vi upp oss utifrån konventionella könsroller, vilket innebar att jag, K och T drar iväg på Bergsåkertravet, Sundsvalls Open trot, där var vi tillsammans med 18 tusen andra, mer eller mindre vilsna själar, hoppas på fru Fortunas mycket nyckfulla gunst.

Vi har vackert väder, med aningen vind, men på ett diskret och medkännande medelpadsk sätt. Jag önskar jag följt min intuition och spelat Örjan Kihlström (mer än jag gjorde) Han vann tre V75-lopp, och det kunde jag ana, men det skiljer mellan teori och praktik. I V75/7 talade allt för Going Kronos. Och åter igen visar det sig att trav är en sport för sig. Segrade med sensationella dryga 60 gånger pengarna gjorde Giant Superman, med Fredrik B Larsson, som huserar i Erikssund, en längre stenkast från Bålsta, där vi tidigare bodde. Om jag bara.........för good times sake.....satt en hundring på vinnare/plats, hade jag gått med hem med 5.000 kr på fickan. Nu gick det jämt upp, möjligen ett par hundringar plus. Så kan det gå - om inte haspen är på.

Sen blev det Casinot, några timmar. Ett par hundringar drog jag in på Black Jack.

Idag har vi varit och kollat lag-SM i tennis, där J1 har intressen. Här pratar vi folkrörelse och basic - en bit ifrån t.ex. friidrotts-VM, med hysteriastämpel, så fort Carolina Kluft beträder kolstybben. De hysteriska övertonerna - till trots, är hon en fantastisk idrotts-tjej, annat kan man inte säga! Hon ger nästan ett religiöst inryck, men så illa kan det väl ändå inte vara?

Jag har slumrat i solen på altanen på baksidan, i eftermiddag. Något säger mig att det kanske är (hög)sommarens sista dag - den dag som idag är. Men jag har haft fel förr.

Kommentarer
Postat av: L

En pyrrhus-seger sägs vara en alltför dyrköpt seger. Det kostar alltså för mycket att vinna, efersom man förlorar längsiktgit!

2007-08-26 @ 20:18:22
Postat av: Lena

Tack!

2007-08-26 @ 21:11:50
Postat av: M

Azurblå???

2007-08-26 @ 21:20:25
Postat av: L

Jag har ju sagt att jag är färganalfabet!

2007-08-26 @ 21:53:57
Postat av: Gunnel

Verkar ha varit en helg som har gått fort. Britssommar (eller vad det nu heter) är väl det vi kan vänta på nu...och den kan ju vara rätt skön

Postat av: Lena

Azurblå? Kanske står i katalogen?
Annars tycker jag att azur verkar rofyllt och himmelskt! Vilen känsla att sväva bort i det soffhörnet - tillsammans dessutom, antar jag
:-)

2007-08-27 @ 09:51:27
URL: http://momma.blogg.se
Postat av: Jonasagathe

Great site

2010-04-08 @ 08:33:54
URL: http://jonasagathe.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback