Kung i två plan

32959-305

Bilden är tagen 16.34. Nu är det höst, det är dock ännu ingen snö! .

Det är knepigt med USA:s förfall. Med ny lagstiftning kommer tortyr att tillåtas av kombantanter i militärfängelser. Genom att skapa ett nytt begrepp blir dessa misstänkta (terrorister) inte krigsfångar, för då skulle  Geneve-konventionen gälla. USA tillät tortyr - även före lagens tillkomst, men då var det mer spontant - så att säga! Några av dessa Gulag-liknande fängelser var hemliga till för ett halvår sedan.

USA kränker medvetet andra nationers luftrum när man flyger fångar mellan dessa Gulag-anstalter.   Misstänkta terrorister kan först torteras i militärfängelser och sen ställas inför militärdomstol, utan möjligheter till juridiskt biträde! Är det värdigt ett demokratiskt rättssamhälle?

I form av den starkes rätt kapprustar USA, krigar när det passar - och talar om för alla andra länder hur dom förväntas göra för att behaga Bush och hans anhang.

Man häpnar. USA är ju värre än värst och värre än - i vart fall i några avseenden - de förtryck som kommunisterna hemföll åt på gamla rysstiden, från 1917 och fram till Berlinmurens fall 1989.

Och som Israel går an i Palestina, är väl bara nyanser ifrån hur nazisterna behandlade judarna under andra världskriget.

32959-304

Simba är kung i två plan. Han tar för sig ordentligt och tvekar inte att lägga rabarber på Latmaskens TV-fåtölj. Sicken en!

I själva sakfrågan om USA, har Simba samma uppfattning som jag. I övrigt spinner han mest!



Kommentarer
Postat av: frktjatlund

The land of Freedom?
Jag har följt ett gäng amerikanska dagböcker och det finns massor med demokrater som är mer upprörda än vi på andra sidan havet.

Demokrati? Vem har störst reklambudget??


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback