Bryssel (1)

Ingen resa utan överraskningar och så även denna gång. Bildbevis kommer imorron. Det är sensationellt - mer kan jag inte säga just nu! Läsning imorron rekommenderas!

Det näst bästa med att åka iväg på en utlandsresa är känslan när man är på väg, det finns förväntningar och det blir ett avbrott i vardagslunken. Det bästa är att komma hem igen! Det sämsta med att resa är att vara nästan hemma när man varit borta - på väg hem, typ på Arlanda en lördagkväll, och det är några tråkiga, trötta timmar kvar till anslutande plan till Midlanda eller tåget. Möjligen är det priset som får betalas för att röra sig mellan världsmetropolerna! 

Javisst - jag svarar direkt. Vi tog en Leffe Blonde på café (hotell) Metropole (ett längre stenkast från GP), ute med infravärme, där man kan få låna en filt om man vill, men så gamla kände vi oss inte då! Det är ett trevligt ställe med dyr öl, där ölens pris står i rimlig proportion till läget och miljön. Metropole är definitivt upper class. Vi som gästspelar från arbetarklassen får lära sig där, hur man beter sig (på ett fint sätt) av  "dom bättren"  

Nästa vecka bär det av till Prag med Selma. Det ska bli kul och det ska jag skriva om till veckan!

Bryssel var osedvanligt regnigt, tre dar, från och till. Temperatur kring 10 som mest och ner till kring noll. Vi hade förväntningar på cirka tio grader och sol (en rejäl Gap-konflikt mao).

Nackdelen med regn när man är turist (eller ledig arbetare), är att det begränsar rörelsemöjligheterna. Annars är det väl skit samma om det regnar, snöar eller är solsken!

 När vi idag vid lunchstid stod på perrongen på Nord stationen och väntade på tåget till Zaventem börjde det snöa, stora vita lapphandskar. Hur kul är det på en skala?

På flygturen från Bryssel följde vi av någon outgrundlig anledning  den holländska västkusten, danska västkusten på vår väg mot Arlanda. Det är inte precis fågelvägen om jag så säger.

Det var bra sikt och vi kunde se ett snötäckt Skagen von oben (konturen ser precis ut som på kartan) och sen gick vi in rakt över Göteborg, Ullevi och Läppstiftet syntes tydligt, vi passerade öster om Osbournes lya i Partille, sen såg vi Jönköping vid Vättern (det är lite geografilektion samtidigt). 

Vi flög så gott som rakt över Tranås, och sen var det svårt att orientera  en stund, så småningom blev det Bålsta och Stäket bron, Märsta och sen landning från sydväst. Vi var en knapp timme sena och givetvis var det F-terminalen, den nya, längt bort, som fick ta emot oss, det är där det är så långt att gå! Knarkhunden luktade på väskan - men hittade inget intressant, tror jag!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback