Varför njuta - när man kan lida!

Stress kan uppstå i olika situationer, ibland är det rationellt befogat och i andra sammanhang kanske inte , men hur man känner avgör man bäst själv! Eller hur?

Att åka tåg t.ex. med SJ och hamna i förseningar kan nog skapa lite oro! Vi åkte till Stockholm, förra fredagen, 30 juni och den resan blev en veritabel rysare på flera sätt. Vi skulle ju vidare till Nyköping, Skavsta fvbf Kaunas i Litauen, med flyg som avgick 12.05. Tåget skulle komma till Stockholms Central 08.30

Den svaga länken var att vi bara hade en halvtimme på oss på Centralen för att hinna med flygbussen till Nyköping, Skavsta, som avgår 09.00 och tåget skulle, som sagt rulla in 08.30. Resan mellan Stockholm och Skavsta beräknades till cirka 1 timme och 20 minuter.


Om vi missade anslutningen 09.00 var det enda alternativet taxi, till den anspråkslösa kostnaden av cirka 1.400 kr. Vi bedömde att vi i vart fall skulle behöva 5 minuter för att förflytta oss från perrongen  på Stockholms Centralen upp till bussterminalen.




32959-143


Tåget från Sundsvall skulle avgå 05.11 och det gjorde det. Man ligger lite på aga natten innan, om man ska iväg tidigt, morgonen efter den natt man ligger som på aga. Och det var väl inte direkt några gapskratt kring 04.15, när vi klev upp, det var en koncentrerad duo som gjorde de föreberedelser som skulle göras. Vi duschade, tog lite fil och juice och sen drog vi ner till Sundsvalls central, där vi parkerade bilen. Idén att J2 skulle skjutsa, släpptes, p.g.a. sömn- och  ointresse, i ett tidigt stadium! 

Tåget var uppställt på spår 3, vi gick på och 05.11 rullade vi iväg från ett morgonfräscht Sundsvall by the sea, men inte så länge. I höjd med  Njurunda (tre mil söder om Sundsvall) hade vi redan stannat två gånger för att släppa fram mötande godståg. Är det verkligen rätt prioritering?

Sen gick det lite halvdant ytterligare en kort stund, i Årskogen, som ligger mellan Medelpad och Hälsingland, 4-5 mil söder om Sundsvall och ungefär lika långt norr om Hudiksvall, blev det stopp igen. Efter en stund kom meddelandet i högtalaren att det var signalfel och tåget fick bara köras i 40 km/t kommande 1,5. mil. Och det var ju inte helt perfekta omständigheter för oss.

Allt nog och emellertid och när vi rullade in till Hudiksvall var vi redan 22 minuter sena. I Söderhamn var vi 23 minuter efter tidtabell. Då funderade vi på att ta vårt pick och pack, hoppa av tåget och åka tillbaka hem, men vi sa lakoniskt, att det bara är att dricka den bittra kalken i botten, och satt kvar i våra pösfåtöljer i första klass. Fint ska det vara! Vi började inse att vi nog skulle missa Litauen, p.g.a. tågförseningen!


Fortsättning följer.











Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Ligger lite på aga, är det så ni säger?
Vi säger att vi ligger lite på aohoga, undrar om det betyder samma sak??
Aohoga är förstås pitemål.

Postat av: Nina på Johangården

Och vet du... solen finns ovan regnmolnen... så egentligen är det sol fast det regnar.

2006-07-11 @ 11:17:01
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Gunnel

Här har jag aldrig hört talas om vare sig ligga på aga eller aohoga.
Visst är det lite kul när allt inte går efter givet mönster. Jag väntar med spänning på vad som kommer härnäst

2006-07-11 @ 19:38:36
URL: http://gunnel.blogg.se
Postat av: gunsan

BILDEN... management Lesson påminner mig om min toa- handmålade skylt (ej på bild... ha)

Tänk på sämre tider
använd pappret på bägge sider
Tänk sedan på din vän
och häng opp det igen

Ja det är "rätt" stavat...
KRAM :)

2006-07-12 @ 00:53:52
URL: http://gobbe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback