Att lägga parkettgolv - del ett!

Kamratföreningen tummen mitt i handen (KTH)  - hade överläggningar i helgen.

Under en längre tid (flera år) har vi umgåtts med tanken på att lägga parkettgolv i sovrummet. I helgen, närmare bestämt i lördags -  lossnade det rejält. Vi scannande av de största byggmaterialföretagen i Sundsvall-, Birstaområdet. Efter tre timmar var tanke och handling förenade.

Ett nytt parkettgolv, ek, inalles elva förpackningar stod i ett hörn i hallen och spred gemyt från lördag klockan 14.30
.
Gemytet höll i sig till söndagen kring 17.15 då det var dags att börja förebereda läggning av nyssnämnda golv under veckan.

Några elementära kontroller gjordes. Det var rätt mängd och rätt varor och rätt det mesta, frånsett en liten - men nog så viktig - detalj. Det påtänkta parkettgolvet  blev för högt, dörren skulle inte gå att öppna på ett bra sätt!

Ja - vad säger man! Att ta bort befintlig "korkmatta" var inte att tänka på, att slipa av dörren i nederkant, skulle inte funka, att lägga in brickor för att höja dörren fungerade inte, för lite plats.

Det är då attans att två ynka mm - ska fördröja vårt fina projekt. Men det gör det! Golvet är nu återbördat till Coop Forum i Bydalen. Dom såg förvånade ut. Varför lämna tillbaka ett nyköpt golv - den outtalade frågan var, men hur i jisse namn planerar dom, mäter dom inte ordentligt innan dom börjar!

Nytt golv ska nu köpas, inte fullt lika tjockt - och då får vi även byta koncept, antingen blir det fanér eller laminat.

Ur led är tiden - och är man tjockskallig får man lida för det!

Kommentarer
Postat av: Slipad

Det man inte har i huvvet det kostar vanligtvis smälek och bensin.

2006-01-31 @ 18:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback