Från golv till film

Friska minus 19,3 för en stund sedan, strax innan klockan passerade 23-strecket! Det får nog anses vara garanterat myggfritt!

Frånsett golvläggning har året tredje film (som ska rescenseras) avnjutits idag.

Till duon, Constant gardener och Broken flowers ska läggas Lasse Hallströms (f -46)   "An unfinished life, från 2005. 

Filmen har en rätt så tung och imponerande rollista. Robert Redford ( f -37), Morgan Freeman (f  -37), Jennifer Lopez (f -69).

En kvinna återvänder med sin 11-åriga dotter dotter till sin fd svärfar i Wyoming. Hon var tidigare gift med sonen (som dödats i en bilolycka) till fd svärfadern (hänger ni med)! Hennes nye man är en våldsam knöl. Förvecklingar uppstår,  och det är två parallella berättelser som skildras.

Filmen är bra - inget att snacka om. Bra filmad - väldigt bra, ingen rörlig kamera alls, fina miljöer, mycket bra foto och färger och minimal studiokänsla! Det är rent ut sagt Wyoming-känsla i bilderna, med kargt landskap och karga (i vart fall på ytan) människor. Jag och Osbourne har varit i Wyoming på tundran, höglandet i november i snöstorm, det var inget att leka med  - men det förtjänar en egen berättelse 

Storyn är så där och dialogen medel, inte mer, berättelsen förs varligt framåt, finstämt!  Robert Redord och Morgan Freeman är mycket bra. Jennifer Lopez också - men hon skulle vunnit på om hon inte hela tiden gått omkring med trånga tröjor (får man säga så)! Hon är bra skådis - våga lite mer,  så blir det bra!

An unfinished life får 3,5 maskar på en 5 gradig maskskala.



Kommentarer
Postat av: Spoke

Håller med för en gångs skull...dock icke beträffande den mumlande Lopez...kan inte begripa hur hon blev aktuell för den rollen, hade Redford verkligen ingenting att säga till om??!!

2006-02-05 @ 20:38:08
Postat av: spoke

Samt blir jag lite irriterad på att du inte kan lära dig använda STOR BOKSTAV i början på ..typ...namn.

2006-02-05 @ 20:40:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback