Dannebrogen på dekis

Det är inte lätt att ha någon glasklar uppfattning om Jyllandspostens publicering av satirteckningar av Muhammed mm.

Jag tycker ungefär så  här:
1. Jag tror inte att Jyllandsposten(Jp) publicerat teckningarna för att dra en lans för yttrandefriheten. Jag tror inte att tidningarna rent generellt funderar särskilt mycket på yttrandefriheten. Det gäller att sälja, och säljer Linda Rosings nya bröst och Mikael Persbrandts senste fylla och fästmö är det sån skit som kommer att fylla Jp, med flera tidningar.
2. Jag tror att Jp - som den högertidning den är publicerat bilderna för att trycka ner invandrarna och särskilt muslimerna. Det är en ren provokation och uttryck för ringaktning av muslimer. Dom visste precis vad dom gjorde. Men dom visste inte att det skulle "ta hus i helvetet"! Korkat gjort av tredje statsmakten!
3. Det förefaller knappast ha funnits några hållbara publiceringsmotiv överhuvudtaget. Inget nyhetsvärde och inget annat heller! Om det fanns text- och bildutrymme kvar hade det kanske varit mera motiverat att beskriva  kapitalisternas härjningar i arabvärlden och annorstädes.
4. Danmark har på senare tid kraftigt inskränkt fri- och rättigheterna för invandrare.
5. Fogh-Rasmussen gjorde misstaget att först blunda i fyra månader och sen be om ursäkt på ett sådant sätt att det uppfattas som en förolämpning.
6. De flesta av de arbabiska staterna är diktaturer.
7. De - främst araber - som bråkar och bränner ambassader - är gangstrar och icke-religiösa.
8. Det verkar finnas en hård kärna fanatiskt religiösa muslimer (fundamentalister) som vill använda religionen för att uppnå sina syften och hålla den stora massan på mattan - för att behålla sin makt.
9. Att andra tidningar i västeuropa publicerar Jp:s hädande teckningar - är kanske det största stolleprovet av alla. Tok gör som tok säger!
10. Att en tidning i västvärlden har laglig rätt att publicera - innebär väl inte att man alltid ska publicera allting. Det finns hur många saker som helst som kan publiceras som beskriver kapitalets  härjningar mot andra företag, länder, människor och miljö. Det vore nåt att skriva om - men det går ju inte, eftersom det är kapitalet som äger tidningarna.
11. Det finns nog flera sanningar!

Det araberna/muslimerna borde göra - är att sluta sig samman,  och göra  ungefär följande, om dom vill uppnå effekt!

Luta er lugnt tillbaka och säg vänligt men bestämt.

-  Vi kommer inte att importera något mer från Danmark what so ever - och sen låta budskapet tränga in - vänta.

Det kommer inte  att dröja många veckor förrän det danska kapitalet i sällskap med politikerna kommer krypande på sina bara knän och ber om förlåtelse, djup och innerlig förlåtelse, förlåt oss eftersom vi inte visste vad vi gjorde, vi menade inget illa. Tro oss!

Ur led är tiden - makten berusar och pengarna styr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback