Mångfald är bättre än enfald

Julhelgen har gått rasande fort. J2 har redan åkt tillbaka till Umeå, fästmö J och tidskritiskt projektarbete drog mer än föräldrars ömma (nåja) omvårdnad. M ledig nån dag till och även J1.

Själv har jag spontanjobbat, tyvärr på jobbet, inte full dag - men nästan. Det blir halvfull dag även på torsdag - men på fredag ska det vara semester för hela slanten.

Tomteparaden på vardagsrumsbordet hänger med till trettondagen, och dom behöver ljus på vägen, men kanske inte värmen, fem ljumma plusgrader imorse och nu, definitivt snöfritt!

32959-374

Julklappar har erhållits, åter igen mer är jag förtjänar. Bland paketen fanns en webkamera, samt nya svarta skinnhandskar.  Webkameran monterade J1 raskt in och den funkar som den ska, tror jag. Tyvärr lägger bilden på (minst) 10 år och 10 kg.  Intag av en tids kalorika godsaker i fast eller flytande form borde nogrannare ha övervägts, men då, vid tidpunkten för dödssynden (frosseri!)  hade jag ju ingen avslöjande kamera!

32959-373

Två "artister" har gått ur tiden. Soullegenden James Brown, avled på juldagen, 73 år gammal. Han har väl inte direkt åkt på en räkmacka hela tiden under sin långa karriär. 60-talslåtarna - Papa´s got a brand new bag och I feel good, kommer man i alla fall ihåg.

Skådespelarnestorn Sven Lindberg avled också på juldagen. Han föddes 1918 (samma år som pappa Leon och han gick bort redan 1990, och det är väl bara att acceptera tilldelad lottsedel i livets Tombola)! Sven Lindberg har en imponerade meritlista, Dramatens elevskola 1939, första film 1943, Guldbagge 1993 (för Hoberts Glädjekällan, en av de högklassiga filmerna i serien om de 7 dödsynderna).

Vad kan vara mer passande att hedra Brown och Lindberg, än med en väggtallrik, som visar en av de vackra kyrkorna i Ådalen.

Och visst är det bättre med mångfald än enfald, jag tror Sven Lindberg var bättre skådis än James Brown och kanske sjöng Brown soul, bättre än Lindberg.

Kommentarer
Postat av: Anki

Det är ju tur att det bara är dagen som är halvfull.

Postat av: SolSkuggan

Ett riktigt gott slut på året -06. Och ett alldeles förträffligt Gott Nytt 2007.
Kram på dig och bästa Madame M.

2006-12-29 @ 16:49:04
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Ps) Har alltid glömt att besvara din kommentar om ett besök på våran anläggning i sommar..
Ni är hjärtligt välkomna, det ser vi verkligen fram emot:)

2006-12-29 @ 16:51:07
URL: http://solskuggan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback