Pinter inspiration

Det blir ingen fortsättning på deja vu - Lundell, idag! Tvåan kommer senare.
Julen står för dörren! Var kom den ifrån? Så snabbt och oberäkneligt!

Här kommer ett Harold Pinterskt inspirerat brandtal.
Om man nu ska hetsa upp sig lite grand, är definitivt George W Bush och USA en tacksam måltavla.
Senaste tv-talet avhölls tydligen från Ovala rummet - som under Bill Clinton senare presidenttid enligt folkhumorn gick under namnet Orala rummet.

Bush försöker nu slå blå dunster - i västvärlden och det amerikanske folket - genom att påstå att intåget i Irak hade sin grund i önskemål om att etablera demokrati i Irak. Pyttsan!
Vidare att störta  Saddam så att han inte skulle kunna använda sina påstådda massförstörelsevapen! Ska man skratta eller gråta!
Det är ju bara trams alltihopa - det Bush säger.
 Alla förstår ju att i själva verket är det  kontrollen över den livsviktiga oljan USA är ute efter.

USA har ju stött ett otal rena fascistregimer under de senaste 50 åren - och paradoxalt även Saddam Hussein, innan han kom i onåd. När han inte längre ville vara knähund och USA-lakej, då gick det snett. Rejält snett (för honom)! Chile och Pinochet är ett annat USA-terrorbrott  i nutid.

Demokratin USA säger sig företräda lär nog de allra flesta länder vilja vara utan!
Saddams massförstörelsevapen verkar mest ha bestått i munväder, glasspinnar och myggnät.
Det visste ju Bush innan han beslöt tillgripa statsterrorism och invadera Irak.
Bush visste ju att hans egen säkerhetstjänst inte hade någon konkret information.
Men eftersom sanningen inte förefaller särskilt  viktig för Bush - var det bara att rusta för krig!
Kanske fick han order av den egna oljelobbyn - vars mandat han sitter på som president - att vidtaga erforderliga åtgärder, som det ibland brukar kallas på diplomatspråk. Och det gjorde han med besked.

När det mesta går snett - ja egentligen allt utom oljekontrollen, för den släpper dom aldrig - och hemmaopinionen börjar knorra över för många dödade amerikanske soldater,  då är det dags för en pudel. Han och Göran Persson verkar f.ö. ha gått på samma "pudelutbildning". Bush säger att han tar ansvaret och att han blivit felinformerad.
Törs man fråga hur Bush avser att ta sitt ansvar?

Törs man lita på en president som bedriver statsterrorism, inte respekterar internationella lagar och konventioner, medvetet undanhåller sakkunniga och det amerikanska folket m.fl. fakta, har en verklighetsuppfattning som få andra, utan domstolsbeslut på eget bevåg gör intrång i människors e-post och som "grädde på moset" - spärrar in såväl (säkert) skyldiga som (sannolikt) oskyldiga människor på Guantanamo på Cuba hur länge som helst utan lagsökning och rättegång.

Jag är skeptisk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback