Elakare (igen)

Tyvärr - kära läsare - är jag rätt nötig med min "politiska kritik". Jag kommer att byta spår och bli mer vänlig på nya året, men jag tar mig friheten att än en gång lämna synpunkter om efterbörden av Tsunami-katastrofen. Vidare vill jag lämna rapport om kampen kring "köttgrytorna"!

Jag börjar med Tsunamin. 
När Mikael Sjöberg utsågs till ny generaldirektör för Arbetslivsinstitutet blev han kritiserad för att han saknar forskarbakgrund och för att han är kusin till statsministern. Det visar sig nu också att Sjöberg - som vid tidpunkten för Tsunamin - var statsekreterare på socialdepartement personligen STOPPADE tidiga hjälpinsatser. Det var fint gjort. Om statsekreteraren - som dessutom är kusin med GP - säger sitt, så uppfattas det nog på många håll i det politiska "säckgänget" och de "politiskt tillsatta topptjänstemännen" - att det är statsministern själv som talar. Det börjar klarna - varför inget "politiskt" hände - när det borde  hänt! Det står också klart att statsrådsberedningen tog över ansvar som UD borde haft. Statssekreterare Lars Danielsson gav order till UD och då blev kabinettsekreterare Hans Dahlgren ledsen, och började sura, gjorde inget. Laila Freivalds var på teatern och Ylva Johansson åkte på semester den 28 december 2004. Man häpnar över regeringsföreträdarnas brist på  engagemang!
Fråga om vem som ringde vem på annandagen ifjol är ju bara trams och egentligen en ickefråga. Sanningen är ju att regeringen var handlingsförlamad och det var och är Göran Perssons fel.

Kampen kring "köttgrytorna" har fått en nytt beklämmande inslag.
Den svenska speldrottningen Meg Tivéus (som fått smörjobbet efter godkännande av Göran Persson) lämnar jobbet som VD för Svenska Spel 2005. För att därefter utan karenstid övergå till annat arbete. Hon blir konsult och styrelseledamot i Boss Media som utvecklar digitala spelsystem mm.

Problemet - om det nu är ett problem - är att Tiveus i tidigare roll som VD gjorde stora "upphandlingar" till förmån för.......vilket företag tror ni??........Javisst - Boss Media!

När Tiveus konfronteras med frågor säger hon att det inte är något fel alls och att hon inte kan förstå att det ska bli diskussion om detta.

Andra bedömare - däribland jag - tycker kanske att uppdraget hos Boss Media snarare tycks vara en belöning för att hon i rollen som VD för Svenska Spel så välvilligt lagt många skattemiljoner rakt ner i knät på Boss Media - och nu är det pay back time!  

Ur led är tiden - men inte kring köttgrytorna!

Kommentarer
Postat av: Spoke

Gott Nytt "Snällare" År!

2005-12-30 @ 22:30:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback