BM fåtölj

32959-25
Jag är verkligen inte bra på formgivning och min ytliga kunskap om formgivare slutar och börjar ungefär vid Alvar Aalto, Ralph Erskine, Bruno Mathsson  (1907-1988) och Carl Malmsten. Däremot har jag själv gjort en och annan tavla och det avser jag fortsätta med.

Av någon outgrundlig anledning är jag sugen på införskaffa en Bruno Mathsson fåtölj - och jag vet inte varför. Jag är långt ifrån säker på att man sitter skönt i hans fåtöljkonstverk. Men snygga är dom (flesta). Det är någonting med det böjda träet som  ger positiva vibbar - tror jag!

Palme

Imorron är det 20 år sedan Olof Palme mördades på öppen gata. Jag minns dagen som den vore igår. Ungarna skulle titta på barntv - morgonen efter, och klagade att det inte blev några barnprogram alls.

Jag gick förbi platsen för mordet, i förra veckan och tog även en sväng förbi hans gravsten. Det är alltid blommor där!

I februari 1986 förbyttes oskuld i skuld och oro, när det öppna samhället över en natt blev mer slutet med smärtsamma  insikter om sårbarhet, ingen fler statsminister som åker tunnelbana i rusningstrafik, fler och brutalare angrepp på personer och demokratier skulle följa, det visste vi inte då - de sista skälvande februaritimmarna 1986, många kommer  ihåg korsningen Sveavägen/Tunnelgatan och andra ser det ödesdigra klockslaget 23.21 som slutet på något och början till annat.

Berlinmuren skulle falla redan 1989, vem hade räknat med det,  och det kalla kriget mellan öst och väst övergå till konstant kylig bris från väst med  ökande fattigdom i öst,  och ny terrorbalans utan balans.  I Sverige kom hårda påfrestningar för vanligt folk när finans-  och bankkrisen slog till i början av 90-talet. Åren rullar på och även om det inte var bättre förr så var det enklare. Dom goda hade vita hattar och skurkarna svarta. Nu kan man inte längre längre bedöma ond och god - enbart på hattfärgen!

Ur led blev och är tiden.




 

WIN RAR och ISO

32959-24
Här går det undan, helgen nästan slut, söndagskvällens lugn lägrar sig över folk, hus och fä! Undan gick det också för Tre Kronor som tvålade till finnarna  med 3-2 i hockeyfinalen. Kul - grattis! Det verkar vara bra OS-flyt för Sverige hela tiden och kanske föder framgång framgång.

Fotbollsäsongen börjar krypa närmare, Giffarna spelar in ett nytt lag, förhoppningsvis med allsvensk patina, funderar på att besöka IP för att se drabbningen mot Boden, ringer Hasse som inte kan eftersom han har möte på Alnö av alla ställen, när kvicksilvret närmar sig noll och lätta snöflingor börjar falla från skyn, ökande vind, som biter i kinderna - blir valet, TV-fåtöljen och inte ett kylslaget IP. Kanske rätt. Torsk med 1-0. Det ser ut att bli en kvalfylld superetta 2006. 

Sjäv har jag mellan hockey och annat OS försökt orientera mig i ämnet att ladda ner film och text, från nätet. Det är en veritabel djungel av format, förkortningar och annat som jag bara har vaga begrepp om.  Att få ner filerna på datorn kanske fungerar sådär, men det är överföringen till DVD för att kunna kolla se filmerna i TV (med synkroniserad text/översättning), som såväl verkar som är komplicerat. Allt är svårt om man inte kan. Lättare om man kan! Givetvis är det ju inte jag själv som laddar ner utan den allestädes närvarande grannlappen! Det är  visserligen inte olagligt att ladda ner film- och musikfiler. Däremot är det mer tveksamt att dela ut filer. Jag håller mig alltid inom lagens råmärken.

Man behöver nästan vara civilingenjör (sett i ett vuxenperspektiv) för att förstå och klara alla handgrepp. Det verkar vara lättare for the younger generation, att hitta rätt!

Nu finns i alla fall Brokeback mountain, med synkad text. Den verkar bra - så den ska jag ge en ärlig chans. Fotot är av toppklass.

Walk the line,  Wheater man och Transporter 2 har jag också kollat på i helgen  - med fokus delvis på annat, så därför vill jag inte ge något utlåtande. Jag är inne i en märkbar Johnny Cash (1932 - 2003) period, men i detta ämne återkommer jag senare.

Inte mycket mer finns att säga - än ajöken, för nu!



Bizarr biltvätt

32959-22

Deltagarna i Let´s dance börjar tappa självinsikten och glimten i ögat. Dom verkar ta bagatellen på alltför stor allvar. Lite mer distans kanske inte vore helt fel. Det är väl ingen som tror att det är det par som dansar bäst som vinner. No way - störst släkt och bekantskapskrets vinner.

Därför säger jag till Anna Book, jag förskjuter dig, jag förskjuter dig, jag förskjuter dig och så var den romansen slut!

Idag har jag tvättat bilen. Det borde jag gjort tidigare, mycket tidigare. Sagt och gjort, jag åkte iväg i ottan, kring elva, fullt överallt, det var bara att ställa sig i kö vid en av tvättarna, fyra bilar före. Jag gillar inte att köa - men vad göra, ibland måste man!

När jag äntligen kommer in i tvätthallen, funkar naturligtvis inte tvättkortet, trots flera svärord. Murphys lag! Det var bara att hämta mackkillen som mixtra lite så att tvätten kom igång. Och det gjorde det, uppskattningsvis -  30 sekunder. Sen blev det stopp igen.

Det var bara att hämta killen igen, flera svärord med större intensitet exekverades. Killen kom, klia sig i huvve och sa att bilen kanske stod snett. Det tyckte inte jag - men jag rättade upp bilen och sen tröck han på några knappar och sen startade hela härligheten. Bilen blev visserligen inte ren - men renare. Att den inte blev helt ren beror mindre på tvätten och mer på min egen slapphet.

Ur led är tiden - och automattvättarna har sin egen (tid).

PS. Bara för att stila lite har jag satt in en bild på en riktigt bil. Min lilla skruttbil ser verkligen inget ut för världen. Det är aldrig fel att ståta med lånta fjädrar.

Fredag

Jag fick ingen nytta av mitt rubrikförslag, och ingen är gladare än jag för det!.
En riktigt bra början på helgen blev den kassaskåpssäkra hockey-segern mot Tjeckoslovakiet, dom flesta säger Tjeckien, men varför ändra  på allting.

Nu är det fredag och jag har date med Anna Book klockan åtta. Jag lovar.

Take care - out there

Enkelspårigt

32959-21


Hemma igen efter några dagar i Stockholm. Inget spännade finns att berätta. Förr var det oftare flyg - men det har blivit för dyrt, tyckte stämman - så nu är det tåget som gäller till Stockholm, och oftast X2000 som lämnar Sundsvall 06.11.

Det är inga problem att åka tåg i och för sig.  En nackdel är att det tar cirka 1 timme effektiv restid längre en sträcka - jämfört med flyget, och det känns. Men nu kan jag till och med sova lite på tåget - och det är inte så illa. Möjligen är det uttryck för aningen lågt ställda förväntningar på en  resa med tillhörande förrättning, som vi brukar säga i branschen! Fast nu överdriver jag nog - vi pratar vanligtvis inte så!

Selma frågar. Hur var det i Stockholm??
Jotack säger jag. Jag kunde sova lite på tåget!


Hur medelålders är det - på en skala??

Allt nog och emedan. Det är som det är med den saken. Mycket OS tittande har det ännu inte blivit. Jag har svårt att lägga energi på skidskytte, sprint, curling och snowbord med flera grenar, eftersom jag inte kollar det annars. Jag är en jättetråkigt typ så.  Det verkar dock vara en riklig  medaljskörd  för Sverige, bättre än OS 1948!  Därför får jag väl peta dit en svenska flagga för att "smöra" lite i största allmänhet!  

Om Sverige förlorar hockeymatchen (semifinalen) imorron mot Tjeckien - får jag i så fall på bjuda på en rubrik!

OS is Sverige!


Nada - tre dar!

Är på resa. Inget inlägg kommer - möjligen nåt kort - förrän torsdag!
Om det är hot eller löfte, får var och en förhålla sig till - själv!

Lars Huldén

32959-19

Tyvärr reser jag inte så mycket i jobbet som jag gjorde förr. Men för ett par år sedan gjorde jag två vändor till Finland för att träffa branschfolk. Jag var i Helsingfors, Lovisa och Borgå.

Johan Ludvig Runebergs "hemstad" är ju - som alla vet - Borgå. Missade tyvärr besök på hans hemställe när jag snabbt gästspelade, men jag fick möjlighet till strövtåg i gamla stan,  cafébesök med bakelse och nybryggt kaffe, och besök i den gamla kyrkan givetvis. Borgå är väl värt ett besök. Runeberg födes 1804 i Jakobstad men sen blev det Borgå för hela slanten. Lovisa återkommer jag till i ett senare inlägg, där bl.a. en dyr  fortkörning gjorde ont i plånboken, men det blev bättre sen!

När man som jag gjorde - träffade människor i Finland - som jag inte träffat förr, måste man ju socialisera sig, försöka hitta något gemensamt att prata om. Det brukar funka av sig självt - på något sätt!

Mats och Inge - båda Finlandssvenskar - som var mina kontaktpersoner var båda kulturintresserade och allmänbildade. I samtal nämndes i förbigående - vid flera tillfällen - den folkkäre poeten Lars Huldénl Jag lade namnet på minnet. Därefter har jag läst en del i olika tidningsartiklar, och tänkt att det kan vara nåt - men mer har det inte blivit förrän idag. Den Finlandssvenska dialekten återkommer jag till när jag sett Fredriks Lindströms, Svenska dialektmysterier, när vår östra svenska, där avhandlats.

En söndagmorgon med Sundsvalls Tidning, te, smörgås, fil och till andra dukningen en rejäl stöpa snabbkaffe, men lite mjölk - typ latte, går inte av för hackor. Just denna vinstermorgon läser jag i sängen,  en välskriven och engagerad artikel skriven av Tom Söderman - om Lars Huldéns (f -26) liv.

När jag läser artikeln och sen kollar lite mer på nätet inser jag att Lars Huldén nog  tillhör de stora poeterna.

Vad sägs om detta mästerverk:

Länge var vi två
Nu är vi bara en


Det var en dikt han skrev när hans hustru nyss gått bort. Han är ensam kvar i tvåsamheten, det finns sorg som fångar oss i några få sparsmakade, väl sammansatt  ord. Kargt med mycket känsla!   

Ur led är tiden - och det enda man inte kommer undan är döden och skatterna, och riktigt bra poeter "känner" man (igen)! 


Marschall

32959-17

I ett anfall - vet inte riktigt av vad - satte jag ut en marschall, i vinterkvällen.
Riktig vinter, med snö och kyla  är  bristvara numera, till och med här - typ på
tundran - breddgrad Sundsvall!


Hyllning till Ola Magnell

32959-15

När Ola Magnell var som bäst - var vi (min "generation") det också!
Han är rätt bäst nu också - men på ett annat sätt!
Det gäller nog oss också!
Här fattas ingen falsk blygsamhet.
Och ute snöar det lapphandskar!


Key West

32959-14

Det är vinter - tankarna går mot Key West, Fl, där Osbourne och jag hade en magisk kväll på Sloppy Joe´s bar (med omnejd) för två år sedan! Efter två daiquires  ser man världen  i annat ljus.
Kanske gäller det Ernest Hemingway också!
Duval street, världens längsta gata finns där. Den går mellan två oceaner!  Kan man beskriva den...knappast...den måste ses och upplevas.....

Ferlin och Tranströmer

Min absoluta favoritpoet är utan tvekan Tomas Tranström (f - 31).
Han är störst, nobelprisklass tycker jag.

Av dom "äldre" poeterna gillar jag nog mest Nils Ferlin (1898 - 1961).

Du har tappat ditt ord och din papperlapp
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.


Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dig bort,
du barfotabarn i livet


Brist på mirakel

Finns det några mirakel?
Osäkert -  men vi har i alla fall Göran Persson!

Finns det några kommunister?
Diffust - kanske Lars Ohly!!

Det finns inga liberaler, moderater och bondeförbundare!
Dom har tatt slut.

Det finns spagetti och köttfärssås!
Som sprätter så fint på den ljusa tröjan!

Det är fán i mig ett mirakel.
Att det kan bli så mycket fläckar av så lite köttfärssås!

Är frihet en illusion?

Det verkar pågå en massiv nedmontering av de mänskliga fri- och rättigheterna runt om i världen, och kanske mest i USA. Yttrandefriheten är nog snart ett minne blott, och nästa steg blir kanske att vi inte får tänka själva. Tänk om vi tänker fel. Tänk om vi inte alldeles håller med krigshetsarna Tony Blair och Bush om allting. Tänk om vi inte gillar de totalitära samhällen som dom vill bygga upp. Thomas Bodström, som verkligen ser snäll och vänlig ut och pratar likadant, överväger att införa övervakning genom FRA av all nätkommunikation. Det låter inte alls kul - må jag säga!

De tankemässiga föregångarna - George Orwell (1984), Karin Boye (Kallocain) och Aldous Huxley (Du sköna nya värld) vänder sig i sina gravar - där dom sannolikt fortfarande är övervakade, som de pontentiella terrorister de uppenbarligen är!

Om det ska bli som i USA och i andra länder d.v.s. att  e-posten ska granskas för vanligt folk utan stöd i lag,  telefoner buggas,  internettrafik (även för  vanligt folk)  kollas, som om vi vore brottslingar - då  är det fel, nånting har gått snett, väldigt snett! 

När vi oskyldiga, frisinnade  - som inte vill  bli kollade av "storebror" - lite lamt protesterar. Säger vän av ordning ungefär så här:

- Den som inte har gjort något behöver inte frukta något - och kan gärna kollas, det gör inget!

Nästa steg brukar vara att den som inte vill bli övervakad, utan i stället vill åtnjuta sina grundlägsfästa friheter, ska motivera sin ståndpunkt!

Det är ju befängt - varför ska vi behöva göra det. Jag vill ha min rätt och ska inte behöva motivera den! Sen kanske jag får finna mig i att bli övervakad på stan av bevakningskamera, det kan jag leva med. Men jag ser helst inte att Göran Persson läser min epost, den vill jag faktiskt ha för mig själv!





Danmark

I mitt inlägg Dannebrogen på dekis ger jag förslag till hur muslimerna kan agera för att sätta tryck på de danska fascisterna med Anders Fogh Rasmussen (f- 53), statsminister och ledare för venstre, i  spetsen.

Mitt förslag är muslimerna samordnar en köpbojkott mot danska företag, vilket skulle vara "lätt som en plätt". Jag menar om du är elak mot mig - så kan det inte förväntas att jag ska vända andra kinden till (inte jag i alla fall)!

Fogh Rasmussen har lyckats med konststycket att förmedla en nationell ursäkt som uppfattas som en förolämpning. Grattis! Bra jobbat!

I Sveriges bästa debattprogram i statsTV:n, med Lennart Pettersson diskuterades igår karikatyrerna. Anders Hellner, utrikespolitiska institutet ansåg att det var ett ojuste "hot" om Danska företag skulle bli bojkottade av muslimerna. Han förde ett förvirrat resonemang i saken.

I alla år har ju USA genom vapenmakt och annat förtryckt tredje världen, och nu mest Irak, de belägger länder med karantän, som t.ex. Cuba. Då är det minsann inget hot mot demokratin och världsfreden.

Ur led är tiden och hur vi ser på världen. Det är verkligen skillnad på ärter och fläsk!

KU

Man blir ju dyster till sinnet när man hör Bill och Bull i KU!
Danielsson verkar ha minesförlust (när det passar) och Dahlgren verkar ha förlust av nåt annat, kanske handlingskraft, men snacka skit kan dom, i parti och minut! Dom slingrar sig så - det är rent obehagligt

Det var en jävla tur att det som hände, hände där det hände!
Hade det som hände, hänt här - då vet jag inte vad.
Regeringens företrädare (hmmmm)  har väl gått omkring och verkat aktiva fortfarande och försökt lägga ansvaret på någon annan!

Det enda vettiga Danielsson sa under den pinsamma utfrågningen, var att det blev lite fart under galoscherna när resebyråerna börjde skicka reseräkningarna till staten. Då måste ju säckgänget såväl  reagera, som agera - och kanske regera (men bara lite)!

Resebyråtföretagens häxmästarinna - Lottie Knutsson regisserade. Ivrigt stöttad av maken, Mats Knutsson tung reporter på Aktuellt! Hur skulle hon annars ha fått så mycket TV-tid - jag bara frågar!

Lottie Knutsson är nu - i det närmaste helgonförklarad - som kommunikationsexpert, när det enda hon gjort är att ha lurat skjortan av hela svenska folket, regeringen och övriga media - med sin "falska" information. Falsk information - i meningen att med känslomässiga argument och motiv föra över ansvaret till den svenska staten. Ansvaret för semesterresenärerna fanns ju hos resebyråföretagen och det var ju dom som skulle ta kostnaderna för hemtransporter mm, eller i vart fall en rimlig del av dessa! Det blev ju ganska mycket bingo för resebyåråerna,  när staten aningen motvilligt klev in som stor "börs"! Det skulle vara kul att veta hur stora regresskrav staten har mot resebyråföretagen! Men den frågan törs man väl knappt ställa!

Lottie Knutsson - som jag uppfattar det - enda syfte var att övervältra resebyråernas kostnad på staten. Det lyckades hon med! Nu får jag vara med och betala igen. Suck!

Jag är oskuld

Inget inlägg idag - tyvärr. Tåget hem från Stockholm var försenat.
Trist.
Sista biten från Hudiksvall är inte kul, ens när tåget kommer i rätt tid!
Om det -  mot förmodan - är någon förvirrad eller oförvirrad person som väntar på något klokt eller okokt inlägg från mig, blir du besviken - alternativt glad.
SJ har skuld.
Jag är oskuld!

Dannebrogen på dekis

Det är inte lätt att ha någon glasklar uppfattning om Jyllandspostens publicering av satirteckningar av Muhammed mm.

Jag tycker ungefär så  här:
1. Jag tror inte att Jyllandsposten(Jp) publicerat teckningarna för att dra en lans för yttrandefriheten. Jag tror inte att tidningarna rent generellt funderar särskilt mycket på yttrandefriheten. Det gäller att sälja, och säljer Linda Rosings nya bröst och Mikael Persbrandts senste fylla och fästmö är det sån skit som kommer att fylla Jp, med flera tidningar.
2. Jag tror att Jp - som den högertidning den är publicerat bilderna för att trycka ner invandrarna och särskilt muslimerna. Det är en ren provokation och uttryck för ringaktning av muslimer. Dom visste precis vad dom gjorde. Men dom visste inte att det skulle "ta hus i helvetet"! Korkat gjort av tredje statsmakten!
3. Det förefaller knappast ha funnits några hållbara publiceringsmotiv överhuvudtaget. Inget nyhetsvärde och inget annat heller! Om det fanns text- och bildutrymme kvar hade det kanske varit mera motiverat att beskriva  kapitalisternas härjningar i arabvärlden och annorstädes.
4. Danmark har på senare tid kraftigt inskränkt fri- och rättigheterna för invandrare.
5. Fogh-Rasmussen gjorde misstaget att först blunda i fyra månader och sen be om ursäkt på ett sådant sätt att det uppfattas som en förolämpning.
6. De flesta av de arbabiska staterna är diktaturer.
7. De - främst araber - som bråkar och bränner ambassader - är gangstrar och icke-religiösa.
8. Det verkar finnas en hård kärna fanatiskt religiösa muslimer (fundamentalister) som vill använda religionen för att uppnå sina syften och hålla den stora massan på mattan - för att behålla sin makt.
9. Att andra tidningar i västeuropa publicerar Jp:s hädande teckningar - är kanske det största stolleprovet av alla. Tok gör som tok säger!
10. Att en tidning i västvärlden har laglig rätt att publicera - innebär väl inte att man alltid ska publicera allting. Det finns hur många saker som helst som kan publiceras som beskriver kapitalets  härjningar mot andra företag, länder, människor och miljö. Det vore nåt att skriva om - men det går ju inte, eftersom det är kapitalet som äger tidningarna.
11. Det finns nog flera sanningar!

Det araberna/muslimerna borde göra - är att sluta sig samman,  och göra  ungefär följande, om dom vill uppnå effekt!

Luta er lugnt tillbaka och säg vänligt men bestämt.

-  Vi kommer inte att importera något mer från Danmark what so ever - och sen låta budskapet tränga in - vänta.

Det kommer inte  att dröja många veckor förrän det danska kapitalet i sällskap med politikerna kommer krypande på sina bara knän och ber om förlåtelse, djup och innerlig förlåtelse, förlåt oss eftersom vi inte visste vad vi gjorde, vi menade inget illa. Tro oss!

Ur led är tiden - makten berusar och pengarna styr.

Passivt aggressiv

Härom natten drömde jag nåt som sedemera visade sig stämma rätt så väl. Med hjälp av det undermedvetna verkar det som man ibland kan få fram tankarna till det medvetna. Men ofta är ju drömmarna - i vart fall för mig -  en mix av många olika saker som sätts ihop i ett nytt sammanhang - där enskildheterna i drömmen kanske är intressantare än helheten, vad vet jag! 

Det är också lite märkligt hur man sorterar intrycken. Om man till exempel har en Volvo 745 och sen funderar på att köpa en annan bil, typ vad som helst - säg Citroen C5. Innan - tänkte man knappt på bilmärket Citroen och såg nån, gjorde man knappast. Men när man bestämt sig då ser man Citroen överallt, på vägen, på TV, på parkeringar - överallt! Världen tycks översvämmad av just Citroen. Märkligt fenomen!

Ibland kan det vara nåt ord, eller någon företeelse man hör någon säga, eller hör på radio/tv och det kan var vara världens knepigaste ord, ovanligt eller annat sällsynt.  Men nog kan man ge sig fán på att man kommer få höra detta ord fler gånger i annat sammanhang ibland inom timmar,  redan samma dag. Jag tror att det även här handlar om att ta in, sortera, lagra och sen kunna ta fram dvs minnas. I söndags hörde jag någon på TV säga passivt aggressiv. Det är inget helt vanligt uttryck, men kanske inte helt ovanligt ändå. Det gick inte många timmar förrän uttrycket kom tillbaka i ett annat sammanhang och sen har jag hört uttrycket flera gånger efter det! Knepigt. Först kommer ingenting och sen kommer ingenting och sen bara flödar orden fram!

Ur led är den passiva aggressiviteten och tiden.



Att lägga parkettgolv - del 3

För att lägga ett parkettgolv behövs åtminstone:
  • Golv
  • Parkett
Som sagt för oss som har mer ambition än kunnande kan det vara en framkomlig väg om man först kollar in rummet som ska beläggas med nytt golvmaterial. Är golvet något så när plant? Hur sneda och vinda är väggarna, finns det problem att vänta vid dörren och tröskeln, har man otur finns det två dörrar till rummet, hur tjockt får golvet vara - sett i relation till dörrar mm.

Sen väger man ihop det man funnit och om man tror att det kan funka -  då åker man iväg till byggvaruhuset och kollar in alternativen. Först kanske man scannar av marknaden på nätet. I affären känner man på träytan  och sen väljer det som känns bäst, även om det är något dyrare än de billigare alternativen. Köp ett extrapaket för säkerhets skull. Kolla av att du får lämna tillbaka obrutna förpackningar. Då finns materialreserv om man räknar eller sågar fel.

Färgen är en smaksak - själv gillar jag ljusa färger. Om man inte har en sticksåg köper man en sån. En borrmaskin som klarar lite större diameter är bra att ha. Det ska vanligtvis borras i parketten för vattenrör till radiatorer.

På mjukvarusidan ser jag att  mod, gott humör, list och styrka, uthållighet är viktiga i sammanhanget  och möjligen stor bekantskapskrets av t.ex.  golvläggare (i reserv om det går rejält snett, men det gör det inte, men om)!

Sen åker man hem och plockar bort golvlister, sågar till bitarna efter hand och väljer hur man ska lägga golvet. Har man ett långsmalt rum blir det färre skrarvar om man lägger i "långriktningen"! Som regel är det klicksammanfogning (inget lim). Det är egentligen bara att följa anvisningarna. Sista raden mot  väggen, rör och dörr  kan innebära en utmaningar - men det löser sig, tro mig!

PS: Det fungerade rätt så bra med läggningen. Nån enstaka sågning blev väl inte helt 100 och sen mätte jag fel på listerna jag skulle köpa, köpte några löpmeter för lite, men det var bara att åka till Birsta och hämta en ny 3 meters. I övrigt var det inga stolleprov av större kaliber som jag lyckades prestera! Trist va!

Ur led är tiden sägs det - men det har vi ingen (golv)beläggning för!


Wyoming not the Garden state

32959-5

Det här är en bild från södra Wyoming, nära Rawlins - som befinner sig på en högplatå. När Osbourne och jag kom åkandes där för några år sedan, var det visserligen dåligt väder och snö. Men att det var så illa att vägen behövde stängas av kom som en överraskning. Vi fick åka i kolonn tillbaka till, just Rawlins och där fick vi omedelbart förklaringen till varför motelltätheten var hög just där. Vi hade en trevlig kväll på saloonerna i stället och ett par av dom var precis som i westerfilmerna. Det är inte ljug - det är sant! Jag försäkrar.

Kollade lite på filmen Garden state, men den var ett sömnpiller av Guds nåde och får ingen rescension. Zack Braff (som är ung doktor i en serie på TV) och Ian Holm lyckades inte förmedla något, eller tillräcklig känsla, intresse eller spänning. Så kan det gå om inte haspen är på.

Lunchen är slut. Dags att stämpla,  vända och sen arkivera papper - framtagna i/från det papperslösa kontoret!   

På första parkett

32959-4

Klappat och klart. Det blev inte så illa - om jag får säga det själv. Ekparkett för hela slanten!
Om jag - som är ständig medlem i KTH, kamratföreningen för oss med tummen mitt i handen - skulle ge goda råd om och kring inläggningen, skulle detta vara att sätta bocken till trädgårdsmästare! Inte helt i sin ordning!

Vi får se imorron om det kan komma något Timelskt matnyttigt att bita i - för självfixaren!

Annars är det inte så illa. Bistra 20.7 grader kallt i morse. Sen blev det en fin vinterdag med sol. Riktig vinter är nu så sällsynt, att det blir näst intill exotisk när det smäller till och blir kallt.

Från golv till film

Friska minus 19,3 för en stund sedan, strax innan klockan passerade 23-strecket! Det får nog anses vara garanterat myggfritt!

Frånsett golvläggning har året tredje film (som ska rescenseras) avnjutits idag.

Till duon, Constant gardener och Broken flowers ska läggas Lasse Hallströms (f -46)   "An unfinished life, från 2005. 

Filmen har en rätt så tung och imponerande rollista. Robert Redford ( f -37), Morgan Freeman (f  -37), Jennifer Lopez (f -69).

En kvinna återvänder med sin 11-åriga dotter dotter till sin fd svärfar i Wyoming. Hon var tidigare gift med sonen (som dödats i en bilolycka) till fd svärfadern (hänger ni med)! Hennes nye man är en våldsam knöl. Förvecklingar uppstår,  och det är två parallella berättelser som skildras.

Filmen är bra - inget att snacka om. Bra filmad - väldigt bra, ingen rörlig kamera alls, fina miljöer, mycket bra foto och färger och minimal studiokänsla! Det är rent ut sagt Wyoming-känsla i bilderna, med kargt landskap och karga (i vart fall på ytan) människor. Jag och Osbourne har varit i Wyoming på tundran, höglandet i november i snöstorm, det var inget att leka med  - men det förtjänar en egen berättelse 

Storyn är så där och dialogen medel, inte mer, berättelsen förs varligt framåt, finstämt!  Robert Redord och Morgan Freeman är mycket bra. Jennifer Lopez också - men hon skulle vunnit på om hon inte hela tiden gått omkring med trånga tröjor (får man säga så)! Hon är bra skådis - våga lite mer,  så blir det bra!

An unfinished life får 3,5 maskar på en 5 gradig maskskala.



Fredagsdans

Kära läsare,
Klockan har redan passerat tio, vilket innebär 22, i en annan tidräkning.
Jag har inte mycket att säga mer än att många (jag)  gillar Anna Book för att hon
  • Är glad och positiv (i vart fall ger hon uttryck för det).
  • Hon är tjock, och då har man som regel, nån form av tillitsbonus som står i omvänd proportion till den normalviktige! Enklare uttryckt - hon hanterar sin fetma (i relation till omvärlden, det är inte så mycket tycka synd om  - även om tendenser finns) på ett bra sätt! Hur skulle det bli om hon var tyken? Törs inte ens tänka på det!
  • Hon kan dansa!
Anna Book och även Arja Sajonmaa är bäst i fyrans dansprogram - att säga kult, räcker inte - dom är mer än så!


Olika sorters ågren

När jag skulle köpa mellanmjölk på ICA träffade jag först Kalle som är journalist och han påstod, på fullt allvar, att han har presstationsångest. Fán trot!

Sen träffade jag Lennart, han som sköter kontakterna uppåt - han är präst - och han påstod,  ärligt och seriöst att han lider av prästationsångest. Tillåt mig tvivla!

Vinterbild

Vinterbild

Nu när vintern känns lite avlägsen kan jag kanske få visa en vinterbild från den vackra staden Sundsvalls västra delar. Bilden är tagen en kylig söndag i januari 2006. När jag läste om (dvs igen) hamnade jag i fundering om  det är lika rätt att säga........från den vackra stadens Sundsvall..........Kanske inte va! Och två genitiv s brukar sällan funka nåt vidare.

Snabbis

Inget om golvet idag men jag anar positiva vibrationer. Håller tummarna för framgång.  Skickar en sammanfattning på söndag.

Sov som en kratta i natt  och efter en grå dag känner jag mig aningen beige just nu, fast på ett positivt sätt! .

Men i morgon kommer en ny dag (hoppas jag)  med nya möjligheter och vem vet - kanske drar jag en vinstlott i Tomboladragningen!  Hoppas det!

Akron

32959-1

Det här är en bild från down town Akron, Ohio - söder om Cleveland,  217 tusen invånare. Usa:s 82:a största stad. Bilden sätter jag in för Jarmusch skull - Broken Flowers - ni vet!